Bemuatatkozás

Legeza Petra vagyok. Nagyon szeretem az állatokat, magam is kutyás vagyok. Kutyáimmal sokáig jártunk kutyaiskolába, különböző kutyás foglalkozások aktív résztvevői voltunk. Az idő előrehaladtával életünk kicsit lelassult, alkalmazkodott az idősebb kutyák igényeihez. Látva az idős kor panaszait, szerettem volna azokon enyhíteni. Ekkor ismerkedtem meg közelebbről a fizioterápiával. 2016-2017 között elvégeztem a Terápia az Állatokért Alapítvány kutya-fizioterapeuta képzését. Ennek köszönhetően nem csak saját kutyámon, hanem már mások kisállatain is segíthetek. Szeretném a jövőben is minél több esetben ezt tenni: akár kutyáról, akár macskáról van szó.


Kobold

Kobold 14 éves angol staffordshire bullterrier szuka kutyám. Mindkét könyök ízületében előrehaladott arthrosist diagnosztizáltak. Járása nehézkes és fájdalmas volt. Rendszeres masszírozással sikerült fájdalmán enyhítenem és túlfeszült izmain lazítanom. Gyógytornával a könyök körüli, illetve a gerinc menti izmait erősítettem. Járása idővel könnyedebb és ruganyosabb lett.

Lujza

Lujza kutyám négy éves csivava keverék. Enyhe jobboldali patellaficama van. Tornával igyekszem erősíteni a térde körüli izmokat, hogy a jelenlegi állapota ne romoljon tovább.

Molly

Molly, szüleim 2 éves törpe snauzer kutyája. Bal lábát időnként felkapkodja. Patellaficamot állapított meg nála az állatorvos. Tornával próbáljuk erősíteni a lábizmokat, hogy ezzel is enyhítsük a tüneteket.

Mozgásszervi betegségekre

Műtét után

Idős kutyáknak

Túlsúly ellen

"A szeretet és gondoskodás a legerősebb öltések a világ óriás faliszőnyegén"

(Joann Davis)