Szolgáltatások

Állapotfelmérés 5000 Ft.

Első alkalommal minden páciensen állapotfelmérést végzek. Ez alapján határozom meg a szükséges kezelési technikákat és készítem el a terápiás tervet. Ehhez szükség van állatorvosi diagnózisra, amit kérem, hogy hozzanak magukkal. Állapotfelmérésre sor kerül a későbbiek folyamán is, amikor megnézem, hogy a kezdeti állapottól hova jutottunk el.

Fizioterápiás kezelés 4000 Ft

Különböző fizioterápiás eljárásokat alkalmazok a kezelések során:
  • termoterápia
  • gyógytorna
  • masszázs
  • nyújtás
  • manuálterápia
  • TENS kezelés
A kezelések figyelemmel vannak az adott beteg állapotára és a bekövetkező változásokra.


Gyógytorna

A torna nagyon fontos minden mozgásszervi probléma esetén. Minél többet használja a kisállat az izmait, azok annál kevésbé sorvadnak. Az izmok kondíciójának megtartásával, illetve az izomerő növelésével nagyobb esély van a mielőbbi gyógyulásra.

Termoterápia

A termoterápia során a hideg, illetve a meleg hőmérséklet jótékony hatását használjuk fel. A hideg hőmérséklet jól alkalmazható gyulladáscsökkentésre, fájdalomcsillapításra és az izmok tónusának növelésére.A meleg hőmérséklet szintén gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, ezen kívül lazítja a feszes izmokat.

Masszázs

A svédmasszázs elemeit foglalja magában. A masszázs, intenzitásától függően, az izmok tónusát csökkenti, vagy növeli. Lazító masszázzsal az izmok ellazulnak, a véráramlás lecsökken, a fájdalom enyhül. Intenzív masszázzsal a véráramlást növeljük, közben az idegpályákat ingereljük, ami idegsérülés (esetleg bénulás) esetén feltétlen szükséges.

Manuálterápia

Az ízületeket alkotó csontvégeket speciális mozdulattal eltávolítjuk egymástól. Ezáltal az ízületi nedv termelését serkentjük, az ízületi tokot nyújtjuk és az ízület mozgáspályáját növeljük.

TENS kezelés

Az elektroterápiát alkalmazva a TENS készülékkel az izmokat ingereljük és mozgásba hozzuk. Erre a kezelési formára különösen neurológiai betegség esetén van szükség, amikor a kisállat nem, vagy alig tud lábra állni. A TENS készülék fájdalomcsillapításra is kiváló és megfelelő alkalmazásával az idegregenerációt is elősegíti.

Nyújtás

Az izmok nyújtásával a feszes, illetve megrövidült izmokon segíthetünk. Ilyen rövidülés az izmok sérülésekor és petyhüdt bénuláskor alakul ki.

Mozgásszervi betegségekre

Műtét után

Idős kutyáknak

Túlsúly ellen

"A szeretet és gondoskodás a legerősebb öltések a világ óriás faliszőnyegén"

(Joann Davis)